Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Venetiaans stucwerk

Is het tijd om je huidige stucwerk te vervangen en ben je momenteel je opties aan het overwegen? Dan is het misschien wel een idee om je te verdiepen in Venetiaans stucwerk. Deze vorm van stucwerk zien we vooral terug in badkamers en keukens. Venetiaans stucwerk ziet er erg luxe uit en heeft een marmerachtig uiterlijk. Mocht jij meer willen weten over Venetiaans stucwerk, lees dan verder. Op deze pagina gaan we je hier namelijk alles over vertellen. Zo vertellen we je onder andere meer over de kosten en de geschiedenis van deze manier van stucen.

Wat zijn de kosten?

Zoals reeds vermeld zien we Venetiaans stucwerk vooral terug in de badkamer en keuken. Dit betekent echter niet dat het niet kan worden toegepast in andere ruimtes in de woning. Feit is wel dat het juist zeer geschikt is voor in de badkamer omdat het waterafstotend is. Dit is het geval omdat Venetiaans stucwerk wordt afgewerkt met was. Wanneer er gekeken wordt naar de kosten, dan is het lastig om hier een vaste prijs voor te bepalen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende afwerkingsmogelijkheden. Kijken we naar de gemiddelde prijs voor de eenvoudigste afwerking, dan komen we uit op een prijs vanaf ongeveer 56 euro per vierkante meter.

De badkamer en vloeren

Verschillende factoren bepalen de prijs van het Venetiaans stucwerk. Zo is de prijs bijvoorbeeld ook afhankelijk van de intensiteit waarmee het oppervlak belast gaat worden. Zo is het een feit dat de prijs per vierkante meter hoger uit zal vallen op het moment dat je dit stucwerk aan laat brengen in de badkamer of op de vloer. Dit heeft alles te maken met de speciale eindlaag die in deze gevallen wordt aangebracht. Oppervlaktes in de badkamer moeten namelijk waterafstotend en slijtvast zijn en dit geldt natuurlijk ook voor vloeren.

De geschiedenis van deze vloer

Uit de naam valt natuurlijk al af te leiden dat Venetiaans stucwerk afkomstig is uit de Italiaanse stad Venetië. Vroeger behoorde deze stad tot de rijkere steden van deze aarde en dit is ook te zien aan de paleizen die hier te vinden zijn. In deze paleizen is dit Venetiaanse stucwerk terug te vinden. Kortom, Venetiaans stucwerk heeft een rijke geschiedenis en dat maakt deze manier van stucen nog even net wat mooier.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Lijkt het jou wel wat om voor Venetiaans stucwerk te kiezen? Zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar een goede aanbieder. Kies niet zomaar voor een partij, maar schakel een echte vakman in. Vraag verschillende offertes op en zorg er op deze manier voor dat je precies weet wat normale prijzen zijn. Op deze manier voorkom je dat je een dief wordt van je eigen portemonnee en dat wil natuurlijk niemand. Mocht je geld willen besparen op dit stucwerk, vraag dan eens aan je buren of hen dit ook wat lijkt? Wanneer je een stucadoor inschakelt voor een grotere klus, dan kan deze namelijk wat met de prijs doen.