Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Stucwerk repareren

Mooie muren en plafonds in je woning hebben is natuurlijk altijd fijn. Mocht het echter zo zijn dat het stucwerk een beetje beschadigd is geraakt, dan hoef je niet altijd meteen je hele muur opnieuw te laten stucen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om stucwerk te laten repareren. Dit is vaak sneller en goedkoper dan je hele muur of plafond opnieuw te laten stucen en kan daarom best een goed idee zijn. Mocht je dus te maken hebben met stucwerk dat niet helemaal goed meer is, dan zou je kunnen kijken naar een goede stucadoor die dit voor jou zou kunnen repareren.

Waardoor kan stucwerk kapot gaan?

Uiteraard wil je liever niet dat je stucwerk stuk gaat, maar helaas kun je er niet altijd heel veel tegen doen. Zo kan het zo zijn dat je gewoon per ongeluk een keertje met een stoel tegen je muur bent gebotst. Met een beetje pech kan het dan zo zijn dat er meteen een stuk van je stucwerk beschadigd is geraakt. Verder kunnen er ook scheuren in het stucwerk van je muren en plafonds komen. Hier doe je vaak al helemaal niets tegen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je fundering langzaam een beetje aan het inklinken is. Ook kun je te maken krijgen met krimpscheuren in je stucwerk. Dit is het geval als het materiaal in je muren of plafonds krimpt en uitzet als het kouder en warmer wordt. Hier kun je dus eigenlijk helemaal niks tegen doen, maar dit zijn enkele redenen waardoor je stucwerk kapot zou kunnen gaan.

Wat zijn de voordelen van het laten repareren van stucwerk?

Het kan best vervelend zijn om te zien dat het stucwerk op je muren en plafonds niet helemaal in orde is. Gelukkig is er dus altijd de mogelijkheid om een goede stucadoor in te schakelen. De stucadoor kan jou dan altijd helpen met het repareren van het stucwerk. Hieronder staan een aantal voordelen van het laten repareren van stucwerk onder elkaar:


  • Allereerst zal het een stuk prettiger zijn om te kijken naar muren en plafonds die weer uitstekend zijn gestuct. Het kan na verloop van tijd namelijk best wel vervelend zijn als er scheuren of beschadigingen in je stucwerk zitten. Alleen daarom kan het vaak al de moeite waard zijn om het stucwerk te laten repareren.

  • Bij scheuren kan het zo zijn dat je dit sowieso wilt laten repareren. Het zal relatief vaak zo zijn dat het niet gevaarlijk is om de scheur niet te laten repareren, maar af en toe zal het wel gevaarlijk zijn. Als er dus een scheur in je stucwerk is gekomen, is het altijd slim om er een vakkundige stucadoor bij te halen. Je weet dan zeker dat de scheur in het stucwerk ongevaarlijk is of het kan meteen worden verholpen.

Wat kost het laten repareren van stucwerk?

Als het dus gaat om een scheur in het stucwerk dat gevaar op kan leveren, is het natuurlijk altijd goed om het te laten repareren, maar wat nou als dat niet zo is? Misschien vind je het gewoon niet zo mooi en zou je het graag willen laten repareren, maar wil je daar uiteraard niet heel veel geld aan kwijt zijn. Stucwerk repareren kost je vaak maar zo’n 10 tot 25 euro per vierkante meter, dus dit is over het algemeen goed te betalen.