Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Pandomo

Je wilt vast en zeker dat je woning er mooi uitziet. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat je meubels allemaal op de juiste plek staan en dat je het precies indeelt zoals jij wilt. Vaak kun je het nog mooier maken door de muren ook te laten schilderen of stucen. Misschien kies je bijvoorbeeld voor een mooi en glad stucwerk, maar je kunt ook kiezen voor iets heel anders. Wat je ook kiest, vandaag de dag zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een van de opties waarvoor je bijvoorbeeld zou kunnen kiezen is pandomo. 

Wat is pandomo?

De kans is aanwezig dat je nog niet helemaal weet wat pandomo is. Het is namelijk ook niet echt een woord waarvan je kunt gokken wat het inhoudt. Kortweg is pandomo een cementgebonden decorpleister. Dit zal het echter waarschijnlijk nog steeds niet heel veel duidelijker maken. Daarom staat het bijvoorbeeld ook wel bekend als een betonlook. Over het algemeen hebben mensen bij een betonlook wel een goed idee. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in luxe, moderne woningen en in badkamers.

Waarom zou je een stucadoor inschakelen?

Als je erg handig bent, is het misschien mogelijk dat je je woning zelf kunt stucen. Het is dan nog maar net de vraag of je dit ook wilt, maar misschien dat je dat zou kunnen. Als je echter pandomo zou willen gebruiken, is de kans groot dat dit niet zo makkelijk is. Zelfs als je een echte klusser bent, is pandomo vaak net te lastig. Het vereist namelijk echt wat kennis en vakmanschap en daarom kan het slim zijn om dit uit te besteden aan een vakkundige stucadoor. Overigens weet je dan ook meteen dat het er hoe dan ook prachtig uit zal zien.

Wat zijn de voordelen van pandomo?

Door gebruik te maken van pandomo kun je je woning echt je eigen draai geven. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar luxueus uitziende muren en plafonds, dan kan pandomo echt perfect zijn voor jou. Hieronder staan nog een aantal andere voordelen van pandomo onder elkaar:


  • Zo is pandomo in alle kleuren te krijgen. Of je nu graag een heel lichte of juist een heel donkere kleur wilt laten stucen, het kan allemaal. Hierdoor is pandomo dus eigenlijk altijd wel te gebruiken. Er zit altijd wel een kleur tussen die jij ook mooi vindt.

  • Ook kan pandomo worden toegepast in een bepaald soort structuur. Je kunt je muren dus bijvoorbeeld een steenachtige structuur geven door middel van pandomo.

  • Verder is het niet onbelangrijk om te weten dat pandomo erg onderhoudsvriendelijk is. Vuil hecht namelijk zeer slecht aan pandomo en het is erg makkelijk schoon te houden door er af en toe een doekje overheen te halen.

  • Pandomo is daarnaast ook nog eens zeer stootvast. Misschien ben je bij stucwerk gewend dat het vrij snel beschadigt, maar dat is met pandomo zeker niet het geval.

  • Als laatste kan er ook nog gezegd worden dat pandomo relatief snel droogt en uithardt. Je hoeft dus niet heel lang te wachten voordat je je woning weer helemaal in gebruik kunt nemen.