Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Latex spuitwerk

Een van de klussen die iedereen wel eens laat doen, is het schilderen van je muren en plafonds. Het kan namelijk best zo zijn dat je net verhuisd bent en je graag andere kleurtjes op de muren wil hebben. Ook kan het uiteraard zo zijn dat je al geruime tijd in je woning woont, maar dat je inmiddels wel bent uitgekeken op een bepaalde muur. De manier waarop men dan vaak gewend is om dit op te lossen, is door een schilder in te huren om de muren te sauzen. Een andere optie is dat je ervoor kunt kiezen om een stucadoor in te huren voor latex spuitwerk. 

Latex spuiten in nieuwbouwwoningen

Een van de plekken waar latex spuiten veelvuldig gebruikt wordt, is in nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat latex spuiten ongelooflijk snel gaat. Zo kan een nieuwbouwwoning vaak al in 1 dag helemaal gespoten zijn. Hoewel het dus erg snel gespoten kan worden, zal dit uiteraard niet ten koste van de kwaliteit gaan. Je zult nog steeds prachtige, streeploze muren en plafonds krijgen in de kleur die jij wil. Ook als je niet een nieuwbouwwoning hebt gekocht of gehuurd, kan latex spuiten een goede optie zijn. Je kunt namelijk ook altijd een stucadoor benaderen als je maar een paar muren of plafonds zou willen laten spuiten.

Hoe duur is het laten spuiten van latex?

Zoals hiervoor gezegd, is het laten spuiten van latex dus helemaal niet zo duur. De kans is dus groot dat je dit wel kunt betalen, ook al moet je binnen een bepaald budget blijven. Natuurlijk is het dan wel zo fijn om te weten wat je gemiddeld moet betalen. Hou er hierbij wel rekening mee dat de prijzen altijd een beetje kunnen afwijken. Afhankelijk van je specifieke wensen, eisen en stucadoor, kan dit namelijk nog wel eens wat hoger of lager uitpakken dan gemiddeld. Als je je woning gewoon wit zou willen laten spuiten, dan moet je vaak denken aan prijzen van zo’n 6 tot 7 euro per vierkante meter. Dit is dan vaak inclusief afplakken en dan wordt er ook vaak 2 keer gespoten, zodat je zeker weten een mooie dekkende laag krijgt.

Wat zijn de voordelen van latex spuiten?

Enkele voordelen van latex spuiten staan hieronder op een rijtje:


  • Zoals hierboven al gezegd is latex spuiten zowel goedkoop als snel. Perfect als je zo min mogelijk bezig wilt zijn met die werkzaamheden en je niet al teveel geld wilt uitgeven.

  • Verder heeft het vrijwel geen structuur, waardoor je een mooie gladde laag krijgt.

  • En uiteraard zul je geen strepen of banen meer zien als er latex is gespoten. Je zult dus prachtig gespoten muren en plafonds aan het laten spuiten van latex overhouden.

Wat zijn de nadelen van latex spuiten?

Ook handig om te weten zijn enkele nadelen van latex spuiten:

  • Zo komt er een heleboel afplakwerk bij kijken. Omdat het gespoten is, zal de nevel overal neer kunnen dalen. Daarom zal er heel veel afgeplakt moeten worden.

  • Dit betekent dan dus ook dat je na afloop van het latex spuiten vaak een heleboel opruim- en schoonmaakwerk hebt.