Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Gipsplaten afwerken

De een stoort zich er een heel stuk meer aan dan de ander, maar het kan eigenlijk nooit kwaad om dit even te laten afwerken. Gipsplaten laten afwerken is namelijk vaak helemaal niet zo’n tijdrovende klus en kan dus vaak vrij snel gedaan worden. Hoewel het vaak niet van levensbelang is om je gipsplaten te laten afwerken, kan het toch echt wel prettig zijn om dit even te doen. Door je gipsplaten te laten afwerken zal je woning er meteen een heel stuk netter en beter uitzien dan voorheen. 

Is gipsplaten afwerken makkelijk?

Het klinkt nu misschien alsof gipsplaten afwerken de makkelijkste taak van de hele wereld is. Dit is helaas niet zo. De kans bestaat natuurlijk altijd dat je het eventueel best zelf zou kunnen proberen, maar vaak is het alsnog slim om gewoon even een goede stucadoor in te schakelen. Je weet dan echt zeker dat het goed zal worden afgewerkt en je je er dus zeker weten geen zorgen meer over hoeft te maken. Zo moet je er rekening mee houden dat de platen waterpas staan, maar ook dat er geen grote druk op de platen komt te staan. Verder is het echt mooi glad krijgen van het stucsel ook niet zo makkelijk. Pas nadat je dit vaak hebt gedaan, zal dit echt mooi glad worden. Voor het beste resultaat is het dus niet aan te raden om je gipsplaten zelf af te gaan werken, hoe makkelijk het misschien ook lijkt.

Hoe duur is het laten afwerken van je gipsplaten?

Als je dus ontraden wordt om dit zelf te gaan doen, is het wel zo fijn als je ook ongeveer weet wat je dan kwijt zult zijn aan een vakkundige stucadoor. Je wilt natuurlijk dat die gipsplaten zo goed mogelijk worden afgewerkt, maar je wilt daar niet al teveel geld voor betalen. Het afwerken van je gipsplaten bestaat grofweg uit twee onderdelen. Zo wil je de naden dicht laten smeren en daarna gipsplaten glad laten smeren. De gemiddelde prijzen voor deze werkzaamheden staan hieronder aangegeven:


AfwerkingIndicatie kosten
Naden dicht laten smerenOngeveer 4 euro per strekkende meter
Gipsplaten glad laten smerenOngeveer 9 euro per vierkante meter


Zeker als je dus niet zo heel veel gipsplaten af hoeft te laten werken, zal het dus vaak enorm meevallen hoeveel je moet betalen. Dan is het al helemaal slim om een goede stucadoor in te schakelen.

Maak je woning af met afgewerkte gipsplaten

Het is dan misschien niet zo belangrijk als andere zaken in je woning, maar toch kan het echt de moeite waard zijn om je gipsplaten af te laten werken. Je wilt natuurlijk zo goed en fijn mogelijk in je eigen woning wonen en dit houdt dan ook in dat je je volledig op je gemak kunt voelen. Als je de hele tijd tegen onafgewerkte gipsplaten aankijkt, kan dit na verloop van tijd niet heel prettig meer zijn. Voor een echt geborgen gevoel en een woning waar je u tegen zegt, kun je daarom altijd gebruik maken van het vakmanschap van een goede stucadoor.