Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Buitenmuur stucen

Er zijn een heleboel verschillende redenen waarom je je buitenmuur zou willen laten stucen. Zo kan het zijn dat je gewoon graag een mooie strakke gevel wilt hebben. Dan kan je buitenmuur laten stucen precies zijn wat je zoekt. Je kunt van je buitenmuur ook een echte blikvanger maken door middel van stucwerk. Je kunt immers laten stucen in een kleur naar keuze, waardoor het precies naar jouw smaak gemaakt kan worden. Verder is het ook nog eens echt goed voor je buitenmuur om deze goed te laten stucen. Op die manier bescherm je je buitenmuur immers van invloeden van buitenaf, zoals de zon, regen en wind. Het is dus niet alleen maar om je buitenmuren er nog beter uit te laten zien.

Wat kost het om je buitenmuren te laten stucen?

Dit hangt altijd af van de specifieke wensen die jij hebt. Mocht je bijvoorbeeld je buitenmuur in een bepaalde kleur willen laten stucen, dan kan dat extra kosten met zich meebrengen. Vaak rekenen stukadoors bij dit soort klussen per vierkante meter. Mocht je dus een zeer grote gevel hebben, dan zal er een relatief groot oppervlak gestuct moeten worden. Hier zul je dan dus ook vanzelfsprekend meer voor moeten betalen dan voor een kleinere gevel. Over het algemeen zul je rekening moeten houden met prijzen van zo’n 25 tot 75 euro per vierkante meter. Dit is een stuk meer dan je misschien gewend bent van binnenstucwerk. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat buiten werken vaak minder makkelijk is dan binnen werken.

Welke soorten stucwerk zijn er voor je buitenmuur?

De kans is groot dat je niet elk soort stucwerk mooi vindt. Gelukkig zijn er een aantal verschillende opties, zodat eigenlijk iedereen altijd wel een keuze kan maken:


  • Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stucwerk op basis van pleisterwerk. Hiermee wordt er vast cement op je buitenmuren aangebracht en hierna kan er ook nog gemakkelijk overheen geschilderd worden. Je zult vaak geen perfect gladde buitenmuur krijgen, maar het zal er niet ver vanaf zitten.

  • Je kunt ook kiezen voor stucwerk met schuurtechniek. Dit lijkt heel erg op de eerste optie, maar heeft toch een andere uitstraling. Als het stucwerk namelijk goed uitgehard is, zal de stukadoor er daarna met een spons een patroon in kunnen maken. Dit stucwerk is daarna nog steeds waterdicht.

  • De laatste optie stucwerk op basis van spachtelputz. Dit is de meest gekozen methode om je buitenmuren te laten stucen. Het is namelijk tegen alle weertypen bestand en heeft verder ook nog enkele voordelen. Zo is het kras- en stootvast en kan het meteen in de juiste kleur worden aangebracht. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk.

Wil je iets doen aan de buitenmuren van je woning?

Overweeg dan vooral eens om ze te laten stucen. Het is een goede manier om je woning weer een geheel frisse uitstraling te geven, zonder dat je hiervoor heel veel geld hoeft uit te geven. Verder is het ook nog eens goed voor je buitenmuren, dus wat wil je nog meer?