Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Keuken stucen

De keuken is een zeer belangrijke plek in vrijwel iedere woning. Dit is altijd al het geval geweest en dit wordt alleen maar meer het geval. Dit is tegenwoordig namelijk niet alleen de plek waar je je eten bereidt, dit is ook de plek waar mensen na een lange dag werken vaak even gaan zitten. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een kookeiland met stoelen en dit zorgt voor een hoop gezelligheid. Mocht jij er ook voor willen zorgen dat je keuken een fijne plek wordt om te koken en om te zitten, maar is het stucwerk van je keuken flink verouderd? Dan is het zeker een goed idee om hier een expert voor in te schakelen. Onderstaand gaan we je hier meer over vertellen. Ook vertellen we je met welke kosten je rekening moet houden.

Verschillende voordelen

Kies jij er uiteindelijk voor om je keuken te laten stucen, dan zorgt dit voor de nodige voordelen. Zo krijg je een keuken die makkelijk schoon te maken en hygiënisch en naadloos is. Verder draagt dit in positieve zin bij aan het uiterlijk van je keuken en behoren diverse soorten stucwerk tot de mogelijkheden. De kans dat je stucwerk dus niet bij je keuken zal gaan passen wordt hierdoor erg klein. Het enige nadeel aan het laten stucen van je keuken is dat de kosten flink op kunnen lopen. Mocht jij je keuken willen laten stucen als basis. dan zijn dit de kosten:


Keuken stucen als basisDe prijs per vierkante meter
Tegelklaar stucen10 tot 25 euro
Stucwerk keuken verfspuiten5 tot 20 euro
Raapwerk18 tot 30 euro
Stucwerk keuken sauzen10 tot 25 euro

Zorg voor afwasbaar stucwerk

Gestucte muren hebben van zichzelf geen beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat er eerder vuil en vet te vinden is op het stucwerk. In de keuken is het van groot belang dat de keukenmuren afwasbaar en vochtbestendig zijn voor de hygiëne. Mocht je hiervoor willen kiezen, dan zijn er verschillende mogelijkheden:


  • Kies voor een gasplaat tegen de stucwerk keuken achterwand

  • Maak het stucwerk in de keuken afwasbaar met schrobvaste latex

  • Maak het stucwerk in de keuken waterdicht met coating

Zelf aan de slag gaan, of toch kiezen voor een expert?

Stucwerk is niet zomaar een klus, zonder ervaring is het dan ook zeker geen goed idee om hier zelf mee aan de slag te gaan. De kans is dan namelijk groot dat het stucwerk loslaat of dat de afwerking niet netjes is. Ook kan het zo zijn dat er scheuren in het stucwerk ontstaan en dat wil je natuurlijk al helemaal voorkomen. Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan en zorg je voor schade? Dan zal je alsnog een expert in moeten schakelen en ben je nog meer geld kwijt. De vakman zal dan namelijk eerst jouw oude stuclaag moeten verwijderen voordat hij aan de slag kan gaan. Kortom, schakel meteen een stucadoor in en doe dit nadat je goed onderzoek hebt gedaan. Verdiep je in verschillende aanbieders en kies uiteindelijk voor een vakman die kwaliteit levert.