Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Spachtelputz

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van spachtelputz. Het is dan ook een beetje een gekke naam. Wat je misschien niet weet, is dat de kans ook erg groot is dat je spachtelputz wel eens hebt gezien. Er zijn namelijk redelijk veel woningen die spachtelputz gebruiken om de muren af te laten werken. Natuurlijk is het een beetje een kwestie van smaak, maar veel mensen vinden spachtelputz een mooie manier om je muren wat karakter te geven. Ook jij kunt een stucadoor benaderen om te vragen of jouw muren dit kunnen krijgen.

Wat is spachtelputz precies?

Om exact te zijn, is spachtelputz een (kunstharsgebonden) sierpleister. Het is met name geschikt voor muren en plafonds. Een van de kenmerken van spachtelputz is dat er kleine steenkorrels in de spachtelputz zijn verwerkt. Hierdoor krijgen je muren en plafonds dus een prachtige korrelstructuur. Een van de voordelen van spachtelputz is dat je de korrelgrootte helemaal zelf kunt kiezen. Je kunt dus voor een fijne korrel kiezen, maar ook juist voor een wat grovere korrel. Het is maar net wat jij mooi vindt. Je kunt vaak kiezen voor korrels tussen 0,5 en 4 millimeter.

Wat zijn enkele voordelen van spachtelputz?

Hartstikke leuk en aardig om te weten wat spachtelputz is, maar dan is het ook fijn om te weten waarom je hiervoor zou kiezen, naast het feit dat het mooi kan zijn. Daarom staan er hier een aantal voordelen onder elkaar:


  • Een van de voordelen is dat spachtelputz relatief stootvast is. Je kunt er dus gerust eens met een stoel tegenaan botsen, zonder dat er meteen schade te zien is. Dit kan dus erg handig zijn voor grote gezinnen of plekken waar de kans op stoten groot is.

  • Daarnaast is het ook heel makkelijk te personaliseren. Zo is al gezegd dat je de korrelgrootte gemakkelijk zelf kunt kiezen, maar je kunt het ook in alle kleuren van de regenboog laten aanbrengen.

  • Hoewel het meestal op binnenmuren wordt aangebracht, is spachtelputz ook geschikt om op buitenmuren aan te laten brengen. Mocht je dat dus willen laten doen, dan is dat vaak geen probleem.

  • Een verder voordeel is dat het vaak helemaal niet zo duur hoeft te zijn om spachtelputz aan te laten brengen door een vakkundige stukadoor. Hierbij moet je vaak denken aan prijzen van 12 tot 18 euro per vierkante meter als je je muren wilt laten doen en prijzen van 15 tot 22 euro per vierkante meter als je je plafond wilt laten doen.

  • Hoewel het een goedkope optie is, gaat dit niet ten koste van de levensduur en kwaliteit. Je kunt er namelijk van uitgaan dat je er erg lang plezier van zult hebben.

  • Ook handig is het feit dat spachtelputz relatief snel aan te brengen is. Mocht je je hele woning willen laten doen, dan kost dat gemiddeld maar zo’n 2 dagen.

Spachtelputz aanbrengen

Hoewel het er misschien niet heel lastig uitziet, is spachtelputz aanbrengen toch betrekkelijk lastig. Het is dan ook niet aan te raden om het zelf te doen als je niet al flink wat ervaring hebt met stucen. Contacteer dan dus ook altijd een stucadoor voor het beste resultaat.