Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Plafond stucen

Het komt nog wel eens voor dat je plafond niet helemaal perfect is. Dit kan voorkomen bij oudere woningen, waar het plafond gewoon nooit echt onderhouden is. Het kan dan zo zijn dat er oneffenheden in je plafond zitten of beschadigingen, waardoor je plafond niet echt vlak is. Dit geeft vaak een beetje een slecht onderhouden gevoel en daarom wil je dit vaak voorkomen. Ook in nieuwbouwwoningen kan het best voorkomen dat je zou willen investeren in het laten stucen van je plafond. Het komt namelijk redelijk vaak voor dat er allemaal naden in je plafond te zien zijn. Om dit op te lossen, kun je altijd even contact opnemen met een goede stukadoor.

Waarom zou je je plafond laten stucen?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met je plafond. Als je fit bent en je weet wat je doet, is dit immers altijd een mogelijkheid. Het is alleen niet altijd slim om werkzaamheden zelf te doen. Er komt namelijk vaak meer kijken bij het stucen van je plafond dan je gewend bent. Verder eist het werk echt een tol op je lichaam, dus moet je er wel zeker van zijn dat je dit aankunt. Het kan dus hoe dan ook geen kwaad om eens te kijken naar stukadoors die jou kunnen helpen. Zij weten immers precies wat er allemaal moeten gebeuren en kunnen de klus dus altijd goed en snel klaren. Zo zit jij minder lang met een oneffen plafond en kun je dus zo snel mogelijk genieten van je eigen woning.

Wat kost het om je plafond te laten stucen?

Verder is het dan natuurlijk ook wel zo praktisch om te weten hoe duur dit allemaal zal worden. Je mag dan misschien nog wel zo graag een stucadoor in willen huren, maar als het te duur wordt, dan zal er toch iets anders moeten worden verzonnen. De precieze prijs hangt natuurlijk af van jouw plafond en de stukadoor waarmee jij in zee gaat, maar gemiddeld zijn de prijzen ongeveer zo:


Soort afwerkingKosten per vierkante meter
Spackspuitwerk plafond7 tot 11 euro
Behangklaar plafond15 tot 18 euro
Schilderklaar plafond15 tot 23 euro
Sierpleister plafond18 tot 23 euro
Schuurwerk plafond18 tot 25 euro


Zoals je al ziet hangt het dus af van je plafond, maar ook van het stucwerk wat je zou willen krijgen. Het kan dus de moeite waard zijn om een goedkopere optie te kiezen als je binnen je budget wilt blijven.

Laat je woning stralen

Het is vast niet het eerste onderdeel van je woning waar je aan denkt bij de uitstraling van je huis, maar het plafond is erg belangrijk. Het is niet alleen functioneel, maar kan ook veel doen voor de inrichting en de sfeer van je woning. Daarom is het zaak om goed voor je plafonds te zorgen en deze dus ook te laten stucen als dat nodig is.