Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Glad stucwerk

Een mooie woning begint vaak bij mooie muren en plafonds. Hoewel er een heleboel verschillende soorten muren en plafonds te bedenken zijn, zijn egale muren over het algemeen een goede optie. Vrijwel iedereen kan een mooie egale muur wel waarderen. Zeker omdat beschadigde en oneffen muren een verwaarloosde indruk kunnen geven. Dit is uiteraard niet wat jij met je woning uit wilt stralen. Om ervoor te zorgen dat je woning er weer helemaal mooi en glad uitziet, kun je een stukadoor inschakelen om glad stucwerk aan te laten brengen.

Voordelen van glad stucwerk

Zoals hiervoor al kort is gezegd, kan glad stucwerk er dus voor zorgen dat je woning er een stuk beter onderhouden uitziet. Er zijn echter nog meer voordelen te noemen van glad stucwerk:


  • Zo is glad stucwerk erg hygiënisch. Het is in ieder geval een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld spackspuitwerk of ander stucwerk met een grove korrel. Er kan immers vrij gemakkelijk vuil en andere viezigheid aan die korrels blijven hangen, maar als je muur glad gestuct is, is dat een stuk lastiger.

  • Verder is het herstel van glad stucwerk betrekkelijk eenvoudig. Mocht je dus per ongeluk je stucwerk beschadigen, dan is dat vaak relatief snel en makkelijk op te lossen.

  • Daarnaast ziet stucwerk er gewoon erg mooi uit. Dit is natuurlijk een beetje een kwestie van smaak, maar over het algemeen vindt men glad stucwerk erg mooi in een woning. Zeker gezien het feit dat je waarschijnlijk een groot deel van je tijd in je woning te vinden bent, is het dus wel een goed idee om het zo fijn mogelijk te maken voor jezelf.

Nadelen van glad stucwerk

Nu denk je misschien dat glad stucwerk eigenlijk geen nadelen heeft. Helaas is dat niet het geval:


  • Zo krijg je te maken met een langere droogtijd dan andere soorten stucwerk. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je niet al te veel tijd hebt of je snel door wilt gaan met andere werkzaamheden, dan kan dit op zijn zachtst gezegd vervelend zijn.

  • Ook geldt dat beschadigingen sneller opvallen. Het is namelijk zo dat je muren en plafond helemaal mooi glad worden gestuct, dus als er een deuk of beschadiging in zit, dan is dat extra opvallend. Mocht je dus van jezelf en je medebewoners weten dat er wel eens tegen de muur wordt gestoten, dan kan glad stucwerk misschien niet ideaal zijn.

  • Daarnaast is glad stucwerk uiteraard ietsje lastiger en tijdrovender om aan te brengen dan bijvoorbeeld spackspuitwerk. Dit maakt het dan ook ietsje duurder dan je het zou willen laten doen. Je moet dan denken aan prijzen van zo’n 12 tot 20 euro per vierkante meter.

Wat kies jij?

Het hangt dus maar net af van de wensen die jij hebt en in wat voor woning je woont. Past de sfeer die je wilt creëren bij de moderne uitstraling van glad stucwerk? Vind je het niet erg dat eventuele beschadigingen makkelijk te zien zijn? Glad stucwerk kan erg mooi zijn, maar het moet wel altijd bij jou en je woning passen.