Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Garantie op stucwerk

Denk jij erover na om je woning binnenkort opnieuw te laten stucen? Ga dan op zoek naar een professionele vakman die jou hierbij kan helpen.  De kans is dan namelijk groot dat het stucwerk van hoge kwaliteit is en dat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. Echter blijft het altijd verstandig om vooraf duidelijke afspraken met de stucadoor te maken. Mocht het dan toch zo zijn dat er schade ontstaat in de nabije toekomst, dan is het meteen duidelijk of je recht hebt op garantie. Onderstaand gaan we je meer vertellen over welke rechten je hebt op het moment dat je als consument een stucadoor inschakelt.

Wanneer heb je recht op garantie?

Goed om te weten is natuurlijk in welke gevallen je recht hebt op garantie en hier gaan we je in deze alinea meer over vertellen. Wanneer we kijken naar de garantie die een stucadoor doorgaans verleend, dan kunnen we deze onderverdelen in de volgende twee soorten:


  • Aflevergarantie

  • NOA-afbouwgarantie

Aflevergarantie

Wanneer je een professionele stucadoor inschakelt, dan mag je ervan uitgaan dat het stucwerk netjes wordt afgeleverd en juist daarom is de aflevergarantie in het leven geroepen. Dit houdt in dat je de eerste 6 maanden nadat de stucadoor het stucwerk heeft afgeleverd recht hebt op garantie. Is er bijvoorbeeld sprake van een beschadiging, dan zal de stukadoor dit kosteloos moeten repareren. Tenminste, als er geen sprake is van schade die is ontstaan door niet normaal gebruik.


Ook na de eerste 6 maanden zal de kwaliteit van het stucwerk gewaarborgd moeten worden. Dit betekent dat de hechting goed moet blijven. Ontstaat er na de eerste 6 maanden schade? Dan zal je dit als consument zelf aan moeten tonen. Heb je deze schade zelf niet veroorzaakt en kan je dit bewijzen? Dan zal de stucadoor dit kosteloos moeten herstellen.

NOA-afbouwgarantie

Binnen de stukadoorsbranche is er veel onduidelijkheid en dit kan weer voor wantrouwen bij de consument zorgen. Om voor extra duidelijkheid te zorgen is de NOA-afbouwgarantie in het leven geroepen. Een vakman zal aan verschillende eisen moeten voldoen en deze eisen zijn terug te lezen in de NOA-afbouwgarantie. De voorwaarden die je hier kunt vinden zijn opgesteld door de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Met behulp van deze voorwaarden worden conflicten tussen vakmensen en consumenten eenvoudig voorkomen.

Kies voor de juiste stucadoor

Om er zeker van te zijn dat je recht hebt op garantie is het absoluut aan te raden om voor een stucadoor te kiezen die bij bovenstaande organisaties is aangesloten. Kies je voor een stucadoor die niet bij deze organisaties aangesloten is, wees dan extra behoedzaam en lees deze voorwaarden goed door. Verder is het natuurlijk altijd verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag offertes aan, maar zorg er ook voor dat je reviews doorneemt. Zo kom je er al snel achter of een bepaalde aanbieder een aanrader is of dat dit juist niet het geval is. Onthoudt ook goed dat je voor een ervaren aanbieder met een goede naam simpelweg meer betaald dan voor een beginnende stucadoor.