Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

BTW op stucwerk

Geld besparen willen we allemaal wel. Zeker als je echt een wat grotere klus zou willen laten doen, kan een aantal procent al flink uitmaken. Dit kan dus bijvoorbeeld het geval zijn als je je woning zou willen laten stucen. Afhankelijk van hoeveel je wilt laten stucen, kan dit flink in de papieren lopen. Er zijn gelukkig een aantal zaken waar je op kunt letten om geld te besparen. Een van de dingen die je zeker in de gaten wilt houden is de BTW die je op stucwerk moet betalen. Je gaat er misschien vanuit dat dit 21% is zoals je gewend bent, maar dit is in veel gevallen niet zo.

Minder BTW op stucwerk

Hoe minder BTW je op stucwerk hoeft te betalen, hoe beter dat voor jou is. Je hoeft dan immers minder geld uit te geven voor hetzelfde werk. Het verlaagde BTW-tarief voor het laten stucen van je woning is namelijk maar 9%. Dat is een verschil van wel 12% met het normale BTW-tarief en kan daarom echt enorm veel geld schelen. Verder is de kans best wel groot dat jij aanspraak kan maken op dit verlaagde BTW-tarief.

Wanneer kun je gebruikmaken van het verlaagde BTW-tarief?

Zoals hiervoor ook al even gezegd is, zul jij waarschijnlijk ook gebruik kunnen maken van het lage BTW-tarief van 9%. Het enige wat je hiervoor moet hebben is een woning die ouder is dan 2 jaar. Behalve als je dus in een zeer recent gebouwde nieuwbouwwoning woont, zul je kunnen profiteren van dit verlaagde BTW-tarief. Je betaalt dit BTW-tarief dan over de voorbereiding, materialen en de voorbehandelingen van een stucadoor. Mocht je zelf een aantal materialen willen kopen, dan ben je daar wel het normale BTW-tarief van 21% aan kwijt.

Wat valt er nou precies onder het verlaagde BTW-tarief?

Je wilt nu vast en zeker weten waarvoor je dit verlaagde BTW-tarief nou echt kunt gebruiken. Als je het alleen voor een heel specifiek onderdeel zou kunnen gebruiken, is het namelijk helemaal niet zo handig. Dit is echter niet het geval. Je betaalt namelijk slechts 9% BTW als je woning ouder is dan 2 jaar over deze klussen van een stucadoor:


  • De voorbereidingen die getroffen moeten worden voordat er echt aan de slag kan worden gegaan. Denk aan het schoonmaken van de oppervlaktes en het afplakken van je ramen.

  • Ook over de voorbehandelingen hoef je maar 9% BTW te betalen. Hierbij kun je dan weer denken aan het voorstrijkmiddel dat moet worden aangebracht. Alleen dan zal de stuclaag echt goed hechten aan jouw muren en plafonds.

  • Verder betaal je zelfs over de materialen maar 9% BTW. Je moet deze dan wel via je stucadoor kopen. Je kunt deze niet zelf in je dichtstbijzijnde bouwmarkt kopen voor dit verlaagde BTW-tarief.

Besparen op je stucadoor hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Zo zie je maar weer dat je helemaal niet zoveel moeite hoeft te doen om toch flink wat geld te besparen. Natuurlijk is het altijd fijn om geld te besparen, maar zeker als het om relatief grote bedragen gaat, is het al helemaal fijn.