Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Kosten stucadoor

Het is altijd fijn om te weten hoeveel iets gaat kosten. Of dit nu de boodschappen zijn die je eens per zoveel dagen doet, of de kosten die je een vakman moet betalen. Als je op zoek bent naar een goede stucadoor hangt het er maar net vanaf wat je gedaan wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een deel van je woning laten spackspuiten, dan ben je waarschijnlijk niet zoveel geld kwijt. Wil je echter een mooie, moderne betonlook laten creëren door een goede stucadoor, dan kun je aan best hoge prijzen moeten denken. 

Wat zijn relatief goedkope stuc-klussen?

Laten we maar beginnen met de goedkopere opties. Zoals hiervoor al gezegd is, kun je best een goede stucadoor inhuren, zonder dat je daarvoor heel veel geld zou moeten betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op zoek bent naar iemand die je muren of plafonds kan spackspuiten. Een ander voorbeeld van stucwerk dat vaak niet zo heel veel geld kost, is glad stucwerk. De kosten zijn gemiddeld:


  • zo’n 8 tot 12 euro per vierkante meter voor spackspuiten. Dit maakt dit een uitstekende optie voor iedereen die hun muren wel wil laten stucen, maar daar niet al teveel geld voor overheeft. 

  • zo’n 12 tot 20 euro per vierkante meter voor glad stucwerk. Mocht je bijvoorbeeld helemaal niet zo’n fan zijn van de wat ruwere uitstraling van spackspuiten, dan kun je hiervoor kiezen. Door te kiezen voor glad stucwerk zijn je muren en plafonds helemaal goed beschermd en hou je er prachtige, gladde muren en plafonds aan over.

Wat zijn de wat duurdere stuc-klussen?

Natuurlijk zijn er ook wat klussen waar je wat meer geld voor moet hebben liggen. Er zijn immers makkelijkere klussen, maar ook klussen die wat meer expertise en vakmanschap eisen. Een van de voordelen van de duurdere stuc-klussen is dat het vaak een nog mooiere en luxere uitstraling aan je woning geeft en ook dat je het vaak niet door je hele woning wilt laten doen. Hierdoor is de prijs per vierkante meter dan wellicht wel flink wat hoger, maar kom je uiteindelijk misschien toch op een soortgelijk eindbedrag uit. De kosten zijn in dit geval gemiddeld:


  • zo’n 60 tot 110 euro per vierkante meter als je een betonlook wilt creëren die niet waterdicht is. De precieze prijs hangt natuurlijk enorm af van de specifieke eisen die jij hebt, maar vaak moet je aan dit soort prijzen denken.

  • zo’n 140 tot 190 euro per vierkante meter voor een betonlook die wel waterdicht is. Als er immers een variant bestaat die niet waterdicht is, is de kans groot dat je ook een waterdichte variant kunt krijgen. Dit komt uiteraard wel met extra kosten, dus je badkamer een betonlook geven, kost je wel even wat geld.

Wat zijn overige stuc-klussen?

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten klussen te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan raapwerk. Dit laat je doen als je muren of plafonds niet helemaal recht zijn en je dat graag wel wilt. Je woning ziet er dan vaak wat netter en opgeruimder uit. Dit kost zo’n 15 tot 35 euro per vierkante meter.