Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Betonlook

Een van de soorten stucwerk waarvoor je zou kunnen kiezen is betonlook stucwerk. De naam zegt eigenlijk al een beetje wat het is. Door voor dit stucwerk te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je muren of plafonds eruit zien als beton. Dit klinkt misschien niet meteen heel aantrekkelijk, maar zodra je ziet wat voor moois daarmee te creëren is, zul je er vast en zeker anders over denken. Een betonlook leent zich uitermate goed voor woningen met een moderne uitstraling, dus dit kan een reden zijn om voor een betonlook te kiezen.

Waar kun je gebruik maken van een betonlook?

Hoewel je natuurlijk je hele huis een betonlook kunt geven, is dit vaak niet hoe het gebruikt wordt. Een van de plekken in huis waar men vaak voor een betonlook kiest is de badkamer. De kans is groot dat je wel eens een film hebt gezien waar een dure villa in te zien is. Je zult dan merken dat dat soort dure woningen vaak een grote badkamer met betonlook hebben. Dat laat nog eens extra zien dat je er echt een enorm moderne en luxe uitstraling mee kunt bereiken. Verder worden muren met betonlook ook gebruikt voor toiletten, keukens en rondom de open haard. Natuurlijk is het uiteindelijk aan jou waar jij een betonlook zou willen laten creëren.

Voordelen van een betonlook

Naast het feit dat het er heel mooi en modern uit kan zien, zijn er ook nog enkele praktische voordelen van betonlook stucwerk:


  • Zo is dit soort stucwerk waterafstotend. Dit verklaart dan ook meteen waarom je het vaak ziet in douches, badkamers en keukens. Het is daar immers wel zo handig om waterafstotende muren te hebben.

  • Daarnaast zijn dit soort muren ook slijtvast. Je kunt dus gerust eens met een stoel tegen je muren aankomen, zonder dat dit blijvende schade oplevert. Wel zo handig voor drukke huishoudens.

  • Daarnaast is het naadloos. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar betekent ook dat je muren zo goed als onderhoudsvrij zijn. Er kan immers erg lastig stof en vuil aan je muur blijven hangen.

Nadelen van een betonlook

Uiteraard zijn er ook wat nadelen te bedenken van betonlook stucwerk:


  • Allereerst is het handig om het over de prijs te hebben. Dit ligt namelijk flink hoger dan je wellicht van ander stucwerk gewend bent. Mocht je kiezen voor niet waterdichte betonlook stucwerk, dan moet je denken aan prijzen van zo’n 60 tot 110 euro per vierkante meter. En bij waterdicht betonlook stucwerk zelfs aan prijzen van 140 tot 190 euro per vierkante meter. Je moet er dus wel maar het geld voor hebben.

  • Verder is het een vrij tijdrovende klus. Het is dus hoe dan ook niet aan te raden om het zelf te doen, behalve als je al ervaring hebt. Hoe aanlokkelijk het dus ook kan zijn, is het slim om te investeren in een vakkundige stukadoor die jou kan helpen met het creëren van de perfecte betonlook. Of dit nu in je keuken of je badkamer is, dat mag je helemaal zelf weten.