Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Spack spuiten

De kans is aanwezig dat je al een tijdje in je woning woont en dat er langzamerhand te zien is dat dat het geval is. De verf op je muren is niet helemaal meer in de beste staat en je muren zelf zijn misschien zelfs een beetje beschadigd. Dit gebeurt natuurlijk na verloop van tijd gewoon, maar het kan wel zo fijn zijn om dit eens te laten wegwerken. Als je een mooi eindresultaat wilt, maar je niet al teveel geld uit wilt geven aan het stucen van je muren, dan kan spackspuitwerk precies zijn waar je naar zoekt.

Wat zijn enkele voordelen van spackspuitwerk?

Voordat je je stucadoor contacteert om te vragen of er een plekje vrij is, kan het handig zijn om te weten wat de voordelen van spackspuitwerk zijn. Enkele voordelen staan hieronder op een rijtje:


  • Zoals hiervoor ook al kort is gezegd, is spackspuitwerk relatief goedkoop om te laten doen. Als je je muren wilt laten stucen, dan is spackspuitwerk vaak de goedkoopste optie. Denk hierbij aan prijzen van zo’n 8 tot 12 euro per vierkante meter, afhankelijk van de kleur en de specifieke wensen die je hebt.

  • Daarnaast kost het laten aanbrengen van spackspuitwerk helemaal niet veel tijd. Op die manier kun je zo snel mogelijk weer genieten van je eigen woning.

  • Hoewel het de goedkopere optie is, betekent dit niet dat je geen kwaliteit krijgt. Je muren zullen goed gestuct zijn, dus daar hoef je je geen zorgen meer over te maken.

  • Verder kan het op relatief veel soorten ondergronden aangebracht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gipsblokken en gipsplaten. De kans is dus groot dat er ook spackspuitwerk in jouw woning verricht kan worden.

Wat zijn enkele nadelen van spackspuitwerk?

Zoals dat voor alles geldt, zijn er helaas ook wat nadelen van spackspuitwerk te benoemen:


  • Zo is spackspuitwerk betrekkelijk zacht. Dit houdt in dat er snel beschadigingen kunnen ontstaan als je bijvoorbeeld een stoel tegen de muur stoot. Verder is herstel na schade ook nog eens niet al te makkelijk.

  • Spackspuitwerk maakt gebruik van een relatief grove korrel. Hierdoor zal je muur niet volledig glad zijn en kunnen vuil en etensresten blijven hangen aan de korrels.

  • Mocht je spackspuitwerk willen overschilderen, dan is dat prima te doen, alleen je zult wel redelijk veel verf nodig hebben. Omdat je muur niet perfect egaal is, heb je meer oppervlak te schilderen en dus ook meer verf nodig.

  • Ook zul je vrijwel je hele woning af moeten plakken voordat het spackspuitwerk kan beginnen. Het kan namelijk nogal wat rotzooi opleveren, wat je liever niet op je vloer of je meubels hebt zitten.

Is spackspuitwerk dus iets voor jou?

Het hangt dus enorm af van jouw smaak en wat jouw wensen zijn. Heb je liever echt glad gestucte muren of plafonds? Wellicht kun je dan beter een ander soort stucwerk kiezen. Wil je daarentegen voornamelijk de goedkopere optie, dan is spackspuitwerk wellicht de juiste keuze voor jou. Hou spackspuitwerk dus zeker in gedachten als je je muren wilt laten stucen.