Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Stucwerk

Er zijn een heleboel redenen waarom je een bepaalde woning mooi kan vinden. Wellicht is de ligging van de desbetreffende woning gewoon erg mooi, maar het kan ook aan de woning zelf liggen. Het stucwerk van een woning kan namelijk ook heel bepalend zijn voor de uitstraling. Een mooi gestucte gevel kan echt een enorm verschil maken. Ook binnenshuis is goed stucwerk gewoon van groot belang. Mooie vlakke muren zorgen ervoor dat je deze goed kunt laten schilderen, zonder dat je allemaal vervelende plekken of beschadigingen kunt zien. Er zijn dan ook een heleboel verschillende soorten stucwerk.

Spackspuitwerk

Een van de soorten stucwerk waarvoor je zou kunnen kiezen is spackspuitwerk. De voordelen van spackspuitwerk zijn onder andere:


  • Het is een goedkope methode om je muren en plafonds af te werken. Je zult dus niet al teveel geld hoeven te betalen. Denk aan zo’n 8 tot 12 euro per vierkante meter.

  • Daarnaast is dit ook een van de snellere methoden om je muren en plafonds te laten stucen. Hierdoor zit je niet zo lang met allemaal werkzaamheden in en rondom je woning. Natuurlijk zitten er helaas ook wat nadelen aan spackspuitwerk:

  • Zo is het wel zo slim om zo’n beetje alles af te dekken als je kiest voor spackspuitwerk. Het kan namelijk een beetje een zooitje worden als je dat niet doet.

  • Daarnaast heb je niet zoveel keuze als bij andere stucwerken. Zeker als het aankomt op de structuur, zul je het moeten doen met slechts een aantal verschillende opties.

Glad stucwerk

Een ander soort stucwerk betreft glad stucwerk. Tegenwoordig worden vele woningen mooi egaal gemaakt. Dit is natuurlijk handig als je de muren wilt laten schilderen of behangen, maar ook als je er verder niets mee wilt laten doen, is glad stucwerk erg praktisch. Enkele voordelen van glad stucwerk zijn:


  • Met glad stucwerk zorg je ervoor dat je wanden en plafond hygiënischer zijn dan als je ze grover laat stucen. Etensresten en vuil blijven immers een stuk minder makkelijk hangen aan een gladde wand.

  • Ook is glad stucwerk gemakkelijk te vervangen. Als je het beschadigt dan kan dat dus makkelijk opgelost worden.


Enkele nadelen van glad stucwerk zijn:


  • De droogtijd van glad stucwerk is over het algemeen langer dan gemiddeld. Hierdoor kun je minder snel door met de andere werkzaamheden die je wellicht wilt verrichten.

  • Hoewel glad stucwerk makkelijk te vervangen is als er beschadigingen in zitten, wil je dit uiteraard liever niet hoeven doen. Glad stucwerk raakt betrekkelijk snel beschadigt, dus als je een groot huishouden hebt, is dit misschien niet de beste keuze.

Verder moet je denken aan prijzen van zo’n 12 tot 20 euro per vierkante meter voor glad stucwerk.

Andere soorten stucwerk

Er zijn nog vele andere soorten stucwerk te bedenken. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je geïnteresseerd bent in het creëren van een betonlook. Dit is zeker in je badkamer vaak helemaal geen slecht idee. Andere soorten stucwerk zijn bijvoorbeeld sierpleister en spachtelputz. Bekijk dus zeker wat er bij jou en jouw woning past.