Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Muren stucen

Het valt je misschien niet altijd meteen op, maar het zijn vaak de kleine dingetjes die een woning aantrekkelijk maken of juist niet. Het kan dus zeker het geval zijn dat je eens in een woning hebt gestaan die er op het eerste gezicht erg mooi uitzag, maar waar je je toch niet helemaal op je gemak voelde. Dit kan allemaal verschillende oorzaken hebben, maar een van de oorzaken zou kunnen zijn dat de muren niet mooi gestuct zijn. Muren die niet helemaal vlak zijn en allemaal oneffenheden en beschadigingen hebben, zijn nu eenmaal een stuk minder aantrekkelijk dan de muren die wel mooi vlak zijn. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom je je muren zou willen laten stucen door een goede stukadoor.

Is het stucen van muren duur?

Zoals hiervoor al kort is gezegd, valt het vaak niet meteen op als je muren niet mooi gestuct zijn. Hoewel je je er op een gegeven moment wel aan kunt gaan ergeren, is het dus ook wel van belang dat het niet al te duur is om je muren te laten stucen. Gelukkig valt dit dan ook vaak erg mee. Je moet er rekening mee houden dat stucadoors waarschijnlijk een prijs per vierkante meter afspreken. Mocht je dus heel veel muren willen laten stucen, dan kan dat in de papieren lopen. Hieronder staan de gemiddelde prijzen voor enkele soorten stucwerk:


Type stucwerkKosten per vierkante meter
SpackspuitenOngeveer 7 tot 11 euro
Behangklaar stucenOngeveer 8 tot 16 euro
Schilderklaar stucenOngeveer 10 tot 23 euro

Je ziet al snel dat de prijzen dus erg uiteenlopen. Zo kun je best een vakkundige stukadoor vinden die jouw muren schilderklaar wil stucen voor 10 euro per vierkante meter, maar het zou ook zomaar kunnen dat je meer kwijt zult zijn.

Verschil tussen behangklaar en schilderklaar stucen

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, is er wel degelijk een verschil tussen behangklaar en schilderklaar stucen. Behangklaar stucen is namelijk ietsje goedkoper dan schilderklaar stucen. Dit heeft alles te maken met de mate van gladheid die behaald moet worden. Als je je muren namelijk wilt laten stucen om hier vervolgens behang overheen te laten hangen of het te laten betegelen, dan zijn kleine oneffenheidjes vaak niet zo belangrijk. Als je je muren hierna echter wilt laten schilderen, dan wil je echt dat het zo glad is als het maar zijn kan. Alle kleine beschadigingen en oneffenheden zul je namelijk nog wel terugzien in de verf. Dit verklaart dan ook het verschil in prijs tussen behangklaar stucen en schilderklaar stucen.

Stucen in een oude woning of een nieuwbouwwoning

In een oudere woning kun je gebruik maken van een stucadoor, omdat de kans daar groot is dat je muren in de loop der tijd wel zijn beschadigd. In een nieuwbouwwoning is dat vaak niet het geval, maar kan een stukadoor alsnog erg nuttig zijn. Er kunnen namelijk wel naden zichtbaar zijn in het plafond of in de muren. Deze wil je waarschijnlijk niet zien en hiervoor kun je dus altijd contact opnemen met een stucadoor.