Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Ornamenten plafond

Het plafond kan ontzettend veel doen met het uiterlijk van een pand. Een plafond kan een ruimte extra karakter geven en dat is al helemaal het geval als het gaat om een indrukwekkend plafond met ornamenten. Een ornamenten plafond heeft een ontzettend luxe uitstraling en op deze pagina gaan we je hier meer over vertellen. Dit type plafond komt namelijk ook gewoon voor in nieuwbouwwoningen en appartementen. Het zou dus ook een interessante optie voor jou kunnen zijn.

Wat is een ornament?

Wanneer we het hebben over een ornament zelf, dan hebben we het eigenlijk over een sierlijst die men kan bevestigen aan een plafond. Nadat deze bevestigd is, wordt deze eerst strak gestukadoord en vervolgens zal de specialist deze overschilderen.

De kosten

Kijken we naar welke kosten er komen kijken bij de aanbreng van een ornamenten plafond, dan kunnen melden dat het lastig is om hier een vaste prijs voor te benoemen, veel hangt namelijk af van welke ornamenten je aan laat brengen en om welk aantal het gaat. Feit is wel dat er een gemiddelde prijs is die hiervoor gevraagd wordt. Onderstaand hebben we dit voor je in kaart gebracht:


  • Kies je ervoor om een middelgroot ornament aan te schaffen, dan zal dit je ongeveer 30 euro kosten. Ook hierbij zijn er verschillende prijzen, echter kost een kleinere variant minder dan een grotere variant.

  • Naast de kosten van het ornament zelf zal je ook moeten betalen voor het plaatsen en stucen van de ornamenten. Dit zal ongeveer 50 euro per ornament bedragen.

Verschillende stijlen

Mocht je voor een ornamenten plafond willen kiezen, dan is het goed om te weten welke stijlen er zijn. Ook zijn er binnen deze stijlen weer verschillende vormen voor op het plafond te verkrijgen. De vormen die het meest voorkomen zijn ovaal, rond, rozetten en hoeken. De meest voorkomende stijlen hebben we voor je opgesomd:


  • Barok ornamenten

  • Jurgenstil

  • Amsterdamse school

  • Klassieke stijl

  • Strakke ornamenten


Mocht jij voor een van deze stijlen willen kiezen, ga dan op zoek naar een ervaren specialist. Kies niet zomaar voor een aanbieder, maar ga op zoek naar een vakman. Ga zeker niet zelf met deze manier van stucen aan de slag als je hier geen ervaring mee hebt. De kans is dan namelijk vrij groot dat je voor schade zult zorgen en je uiteindelijk alsnog een specialist in moet schakelen.

Verdiep je in de verschillende stijlen

Aan te raden is om je goed te verdiepen in de verschillende stijlen en om vervolgens op zoek te gaan naar een aanbieder die in deze stijl gespecialiseerd is. Vraag verschillende offertes op en zorg ervoor dat je een goed beeld van de prijzen krijgt. De kans dat je dan teveel gaat betalen wordt op deze manier in ieder geval een stuk kleiner. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om met bijvoorbeeld je buren een stucadoor in te schakelen. Vaak kan de specialist dan namelijk wat met de prijs doen en ben je onderaan de streep dus minder geld kwijt.