Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Stucen

Je staat er niet vaak bij stil, maar er komt vaak een heleboel kijken bij het maken van een woning. Zo moet er uiteraard elektriciteit zijn, maar wil je ook dat de muren en het plafond effen zijn. Dit laatste wordt gedaan door stukadoors. Als je muren namelijk niet helemaal vlak zijn, zul je ook nooit een mooie laag verf goed kunnen laten aanbrengen op je muren. Het is dus best belangrijk om oneffenheden weg te laten werken door een vakkundige stukadoor.

Voordelen van stucen

Waarom zou je dan kiezen voor stucen? Hieronder staan een aantal voordelen van stucwerk:


  • Een van de redenen waarom je voor stucen zou kunnen kiezen is omdat het een goedkope manier is om je muren te spuiten of sauzen. Mocht je dus niet al te veel geld uit kunnen geven, dan is een stukadoor inschakelen zeker geen slecht idee.

  • Uiteraard is het doel van stucen om je muren er weer mooi uit te laten zien. Dit gebeurt dan ook snel en op die manier kun je binnen een mum van tijd genieten van je mooie muren.

  • Als je muren mooi zijn afgewerkt, dan heeft dan natuurlijk allerlei verschillende voordelen. Zo kun je je bijvoorbeeld wel indenken dat je woning een stuk makkelijker te verkopen is als je muren er mooi bijstaan. Verder zul jij je een stuk beter op je gemak voelen in jouw woning en kun je dus optimaal genieten van het leven.

En zo zijn er nog vele andere voordelen te noemen.

Nadelen van stucen

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen van stucen te noemen. Aangezien dat ook praktisch is om te weten, zijn deze hieronder genoemd:


  • Hierboven werd net gezegd dat stucwerk over het algemeen goedkoop is en daarom een goede optie voor mensen die binnen hun budget willen blijven. Als je echter een specialistische stucsoort wilt hebben of er iets anders aan de hand is, kan het juist ook erg prijzig worden. Zorg er dus altijd voor dat je weet wat je moet betalen voordat je met een stucadoor in zee gaat.

  • Er zijn helaas geen subsidies meer als je stucwerk wilt laten uitvoeren. Je zult alles dus uit eigen zak moeten betalen. Wel kun je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief, maar meer dan dat is er helaas niet.

  • Zoals met alle werkzaamheden die in je woning moeten worden uitgevoerd, zul je wel een beetje overlast ervaren van een stucadoor in je woning. Hoewel altijd geprobeerd zal worden dit tot een minimum te houden, kun je hier toch last van hebben.

Zelf stucen?

Om te besparen op de kosten van een stucadoor kun je er ook altijd voor kiezen om zelf te gaan stucen. Stucen is echter wel betrekkelijk zwaar werk en het kan zeker zijn tol op je lichaam eisen. Verder geldt dat stucen ook nog redelijk specialistisch is, waardoor het niet altijd even makkelijk is om zelf te doen. Weet dus waar je aan begint als je zelf wilt gaan stucen. Soms kan het dus toch slimmer zijn om een vakkundige stucadoor in te huren.