Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Prijs stucadoor per m2

Wanneer je iemand inhuurt om iets voor jou te doen, doe je dit niet zonder te weten wat dit jou dan precies gaat kosten. Je wilt immers weten wat je kwijt gaat zijn aan deze werkzaamheden, zodat je altijd nog kunt bedenken of je misschien toch niet iemand anders in wilt gaan huren. Ook bij stucadoors is dit belangrijk om te weten. Er zijn namelijk een heleboel werkzaamheden te bedenken waarvoor je stucadoors in zou kunnen huren, maar deze verschillen ook allemaal weer in prijs. 

Waarom is het een zoveel duurder dan het ander?

Als je al eens gekeken hebt naar wat stucadoors voor jou en je woning kunnen betekenen, is het je vast opgevallen dat het een stuk meer kost dan het ander. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het creëren van een betonlook en het laten spackspuiten van je woning. Het een kost vaak meer dan 100 euro per vierkante meter, terwijl het ander vaak minder dan 10 euro per vierkante meter kost. 


Dit heeft natuurlijk alles te maken met de mate van expertise die een stucadoor moet hebben om dat te doen en de materialen die ervoor gebruikt worden. Bij het spackspuiten van je woning hoeft er eigenlijk alleen maar gespoten te worden en klaas is Kees. Bij het creëren van een betonlook komt er een heleboel meer kijken en wordt er ook allemaal materiaal gebruikt dat een stuk duurder is. Hierdoor komt het dat de prijzen soms zo uiteenlopen.

Spackspuiten, latex spuiten en glad stucwerk

Hierboven is het laten spackspuiten van je woning al even genoemd. Dit is een vrij goedkope optie als je je muren of plafonds zou willen laten stucen door een stucadoor. Hetzelfde geldt voor het laten spuiten van latex op je muren of het glad laten stucen van je muren of plafonds. Deze keuzes zorgen ervoor dat je vaak helemaal niet zo heel veel geld hoeft te hebben, om toch een goede stucadoor in te kunnen huren.


  • Voor het laten spuiten van latex op je muren of plafonds betaal je vaak maar zo’n 6 tot 7 euro per vierkante meter. Dit is dus echt goed te doen voor veel mensen.

  • Voor het laten spackspuiten van je woning betaal je vaak ietsje meer. Je moet dan denken aan prijzen van zo’n 8 tot 12 euro per vierkante meter. Dit kan echter wel precies zijn waar je naar op zoek bent en als dat zo is, kunnen die paar euro’s extra echt de moeite waard zijn.

  • Vervolgens heb je nog glad stucwerk. Als je graag wilt dat je muren zo glad en effen mogelijk zijn, dan is dit jouw eerste keuze. Hierbij betaal je vaak bedragen van zo’n 12 tot 20 euro per vierkante meter.

Raapwerk en een betonlook

Er zijn echter nog veel andere soorten stucwerk waarvoor je een stucadoor in zou kunnen schakelen. Twee voorbeelden hiervan zijn raapwerk en het laten creëren van een betonlook. Raapwerk is nog niet heel veel duurder dan alles wat hiervoor is genoemd. Je moet bij raapwerk vaak denken aan prijzen van zo’n 15 tot 35 euro per vierkante meter. Dit kan echt de moeite waard zijn als je muren en plafonds hierdoor weer mooi recht zijn. Het laten creëren van een betonlook kan echter al gauw meer dan 100 euro per vierkante meter zijn.