Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Uurtarief stucadoor

Het inschakelen van een stucadoor is om verschillende redenen een aanrader. Mocht jij er ook over nadenken om een stucadoor in te schakelen, maar wil je eerst weten welke kosten hierbij komen kijken? Dan is het zeker een goed idee om deze pagina door te nemen. Onderstaand gaan we het namelijk hebben over het uurtarief van een stucadoor. Zo weet je straks precies op welke kosten je moet rekenen!

De gemiddelde kosten van een stucadoor

Het uurtarief van een stucadoor wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring van de stucadoor een belangrijke rol, net als dat het type klus ook belangrijk is voor het bepalen van het uurtarief. Onderstaand hebben we in een tabel weergegeven wat de gemiddelde kosten zijn als je een stukadoor in wilt schakelen. Ook hebben we in kaart gebracht wat de gemiddelde kosten per vierkante meter zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat een dakdekker op basis van het aantal vierkante meters te werk gaat.


Type afwerkingDe kosten per uurDe kosten per vierkante meter
Spuitwerk plafond30 tot 40 eurovanaf 10 euro tot 12 euro
Stucwerk plafond35 tot 40 eurovanaf 15 euro tot 24 euro

Wat kan een stucadoor voor je doen?

Een stucadoor kan je voor verschillende doeleinden inschakelen. Denk hierbij aan het stucwerk in de badkamer, maar ook aan het stucwerk in de woonkamer of slaapkamer. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een enkele muur in de woonkamer te laten stucen. Houdt er dan wel rekening mee dat je meer geld kwijt gaat zijn dan wanneer je je hele woning in een keer laat stucen. Wil jij besparen op het uurtarief van de stucadoor, dan is het aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag offertes op bij verschillende partijen en zorg ervoor dat je een goed beeld krijgt van wat goedkoop en van wat duur is. Aan te raden is om je niet alleen te focussen op de kosten. Ga op zoek naar een aanbieder die voor kwaliteit staat. De kans dat je dan snel weer een stucadoor in moet schakelen wordt hierdoor een stuk kleiner.

Zelf aan de slag gaan

Mocht jij geen kosten willen maken en wil je zelf aan de slag gaan zonder dat je ervaring hebt? Dan raden wij dit je absoluut af. De kans is namelijk groot dat je voor schade zult zorgen en dat je vervolgens alsnog een stukadoor zult moeten inschakelen en je alleen maar meer geld kwijt bent. Aan te raden is om meteen voor een erkende stucadoor te gaan die garantie geeft op het stucwerk. Dit zal ervoor zorgen dat jij lang kunt genieten van het beste stucwerk in jouw woning en dat je niet te maken krijgt met rommel.