Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Badkamer stucen

Er zijn een heleboel plekken waar je profijt kunt hebben van goed stucwerk. Denk dan bijvoorbeeld aan mooi gestucte buitenmuren of een goed gestuct plafond. Een van de kamers die zeker ook kan profiteren van goed stucwerk is de badkamer. Hoewel men nog steeds vaak kiest voor tegels in de badkamer, zie je ook steeds vaker dat mensen hun badkamer laten stucen. Dit heeft dan ook zeker wel wat voordelen ten opzichte van het betegelen van je badkamer.

De voordelen van het stucen van je badkamer

Je vraagt je nu zeker af wat die voordelen dan zijn. Deze worden hieronder kort onder elkaar gezet:


  • Een van de voordelen van het stucen van je badkamer is de uitstraling die je ermee creëert. Dit hangt natuurlijk af van je smaak en wat jij mooi vindt, maar vaak vindt men een goed gestucte badkamer er modern en luxe uitzien. Dit kan dan dus ook een reden zijn om te kiezen voor het laten stucen van je badkamer.

  • Daarnaast is het stucen van je badkamer ook nog eens erg hygiënisch. In je badkamer zal er waarschijnlijk veel verschil in temperatuur en vochtigheid zijn. Het is dan ook van groot belang dat je muren en plafond dit aankunnen. Waar tegels voegen hebben waar schimmel kan ontstaan, heb je daar geen last van met gestucte muren. Hierdoor is dit een zeer goede optie voor je badkamer.

  • Uiteraard is stucwerk in je badkamer altijd waterdicht, waardoor je nooit last zou moeten krijgen van lekkages of ander ongein met waterschade.

Wat kost het om je badkamer te laten stucen?

Het is altijd fijn om een beetje te weten wat voor prijzen je kunt verwachten als je ervoor zou kiezen om je badkamer te laten stucen. Dit hangt natuurlijk enorm af van de grootte van je badkamer en de precieze wensen en eisen die je hebt, maar er kan altijd iets over de gemiddelde prijs gezegd worden. Hieronder staan verschillende stucsoorten waar je voor kunt kiezen en de prijs per vierkante meter:


Stucsoort voor badkamerPrijs stucwerk
TadelaktVanaf 140 euro per vierkante meter
Beton CiréVanaf 100 euro per vierkante meter
MicrocementVanaf 135 euro per vierkante meter
TerrastoneVanaf 55 euro per vierkante meter

Afhankelijk van wat jij mooi vindt, kan het dus goedkoper of duurder worden. Deze vochtbestendige stucsoorten zullen allemaal zorgen voor een prachtige badkamer, maar welke jij kiest hangt af van jouw smaak.

Wat beïnvloedt de prijs van het stucen van je badkamer?

Zoals je hierboven al kunt zien, zijn sommige stucsoorten nu eenmaal duurder dan de ander. Daarnaast maakt het ook nog uit of je bijvoorbeeld ook je plafond zou willen laten stucen. Het wordt natuurlijk duurder als je naast je muren ook je plafond mee zou willen laten nemen. Verder zijn er altijd extra opties die het duurder kunnen maken als je daarvoor zou kiezen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan schuurwerk of raapwerk. Door slim te kiezen en niet teveel te laten doen, kun je er dus altijd voor zorgen dat je een prachtige badkamer krijgt, zonder dat je teveel moet betalen.