Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Naden wegwerken

Gipsplaten worden tegenwoordig relatief vaak gebruikt om mee te bouwen. De kans is daarom ook aanwezig dat jij ook gipsplaten in je woning hebt zitten. Het is een goed bouwmiddel, maar het is niet het allermooiste materiaal. Zeker niet omdat er bij het plaatsen van gipsplaten vaak naden te zien blijven. Of dit nu gipsplaten in het plafond of in de muren van je woning zijn, je zult waarschijnlijk de naden kunnen blijven zien. Dit is gelukkig niet het eind van de wereld, maar kan desondanks wel erg vervelend zijn. Al is het alleen maar omdat je er de hele tijd tegenaan kijkt. De naden van gipsplaten laten wegwerken door een goede stucadoor kan dan ook helemaal geen kwaad.

Hoe kunnen gipsplaten gestuct worden?

Er zijn grofweg twee manieren om je gipsplaten te stucen. De eerste manier is om de hele muur te laten stucen. Je neemt dan ook het oppervlak mee wat niet op de naden zit. De andere manier is om alleen de naden en schroefgaten te laten wegwerken. Het hangt er maar net vanaf wat jij liever hebt. Je kunt je je vast wel voorstellen dat je hele muur laten stucen misschien een nog net wat netter resultaat geeft, maar dat je daar ook meer geld voor moet betalen. Je moet dus zelf afwegen wat jij belangrijk vindt.

Wat zijn de kosten voor het wegwerken van de naden?

Je verwacht misschien dat dit niet zo duur is, aangezien het niet heel ingewikkeld klinkt. Je hebt dan deels gelijk. Het is namelijk inderdaad niet zo duur. Je kunt vaak al terecht bij een vakkundige stucadoor die de naden in jouw muren of plafonds wilt wegwerken voor prijzen vanaf 4 euro per strekkende meter. Aan de andere kant heb je niet helemaal gelijk. Het klinkt namelijk niet zo ingewikkeld, maar om dit echt goed te doen heb je nog wel enige kennis nodig. Om de laag namelijk echt vlak te krijgen, moet je dit bijvoorbeeld al wel een flinke tijd doen. Verder komen er vaak nog een aantal zaken bij kijken waar je niet eens over na had gedacht. Het is dus wel goedkoop, maar vaak steekt het ingewikkelder in elkaar dan je had verwacht.

Voordelen van het wegwerken van naden

Het is zeer waarschijnlijk niet een van de grootste problemen in je woning, maar toch kunnen naden niet heel fijn zijn. Verder heeft het zeker ook nog wel wat voordelen als je deze laat wegwerken door een vakkundige stucadoor. Enkele voordelen van het laten wegwerken van de naden in je woning staan hieronder op een rijtje:


  • Zo is het vaak gewoon een stuk mooier als je wanden en plafonds mooi afgewerkt zijn. Je hoeft je dan niet meer te storen aan de oneffenheden in je muren en plafonds en je kunt gewoon volledig genieten van je woning.

  • Ook is er een klein isolatievoordeel te benoemen als je je naden laat wegwerken. Je zorgt er immers voor dat je muren en plafonds op die plekken weer ietsje dikker worden. Dit kan ervoor zorgen dat je ietsje minder energie nodig hebt om je woning warm of juist lekker koel te houden.