Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Tadelakt

Ben je op zoek naar een manier om je woning echt een unieke sfeer te geven? Het kan dan de moeite waard zijn om eens te kijken naar de manier waarop je je muren en plafonds kunt laten afwerken. Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende manieren om je muren en plafonds helemaal naar jouw smaak te laten maken. Een van de manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw woning echt helemaal wordt zoals jij wilt, is door middel van tadelakt.

Wat is tadelakt?

Meestal weten mensen wel dat je muren kunt stucen, maar is tadelakt een van de soorten die wat minder bekend is. Het is een Marokkaanse kalkpleister die je kunt laten aanbrengen op muren en plafonds in jouw woning. Het geeft een echt unieke uitstraling aan elke kamer die je hiermee laat bewerken. Je zult tadelakt voornamelijk vaak terugzien in kamers waar het vrij vochtig kan zijn. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan keukens en aan badkamers.

Wat zijn de voordelen van tadelakt?

Naast het feit dat het dan misschien erg mooi kan zijn, is het ook wel prettig om wat andere voordelen van tadelakt te krijgen. Voordat je namelijk kiest voor een bepaald soort stucwerk, wil je namelijk wel zeker weten dat dit de juiste keuze is voor jou en jouw woning. Daarom staan hieronder een aantal voordelen van tadelakt op een rijtje:


  • Naast het feit dat het dus echt een unieke uitstraling aan een kamer kan geven, is het ook erg natuurlijk. Zowel de materialen waar tadelakt van gemaakt is, als de uitstraling die het aan je woning kan geven, maakt dit een perfecte optie voor veel mensen.

  • Mocht je echt houden van een fijne matglans, dan is tadelakt daarvoor echt ongelooflijk goed.

  • Daarnaast is tadelakt gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over rommel die er eigenlijk niet in hoeft te zitten.

  • De reden dat tadelakt zoveel gebruikt wordt in badkamers en keukens heeft natuurlijk te maken met de uitstraling die het kan geven aan een kamer, maar ook zeker met de vochtwerendheid van tadelakt. Het kan erg goed tegen vocht.

  • Ook hoef je niet te kiezen uit slechts een paar kleuren. Je kunt vrijwel elke kleur tadelakt die je wilt laten aanbrengen. Hierdoor zal er vast en zeker ook een mooie kleur voor jou bij zitten.

Wat zijn de nadelen van tadelakt?

Nu je een beetje weet waarom je tadelakt zou kunnen overwegen voor jouw woning, kan het ook slim zijn om eens even te kijken naar de nadelen van tadelakt. Enkele nadelen staan hieronder op een rijtje:

  • Misschien is het je opgevallen dat er nog geen prijs is genoemd als je geïnteresseerd bent in tadelakt. Omdat tadelakt aanbrengen niet makkelijk is, zul je hier daarom dus ook redelijk veel geld voor uit moeten trekken.

  • Verder moet je best wat tijd en geld in het onderhoud steken. Om het er echt mooi uit te laten blijven zien, gaat dit wel wat moeite kosten.

  • Daarnaast moet het aangebracht worden op een effen ondergrond.