Vind een geschikte stukadoor voor jouw klus

Vind stucadoors in de regio en bespaar direct! op de kosten

Granol

Wil je je woning binnenkort eens even helemaal laten opknappen? Dan denk je daarbij vast en zeker ook aan de muren van je woning. Er zijn een heleboel manieren om je muren net dat beetje extra te geven. Zo kun je ervoor kiezen om deze een mooie kleur te laten schilderen of kun je ze laten behangen met kleurrijk behang. Er zijn echter nog meer mogelijkheden. Een van de mogelijkheden om je muren een geheel nieuwe uitstraling te geven is door gebruik te maken van granol.

Wat is granol?

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat granol dan precies is. Zoals hiervoor al is gezegd, is het dus geen verf of behang, maar kun je het wel gebruiken om je muren mee te veranderen. Granol is een sierpleister die vroeger relatief veel werd gebruikt, maar nu ook weer steeds meer in trek begint te raken. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je muren een andere uitstraling wilt geven, maar het kan echt heel mooi staan in jouw woning. Afhankelijk van de verdere inrichting van je woning kan dit precies zijn waar je naar zoekt.

Voordelen van granol

Of granol mooi staat in jouw woning hangt natuurlijk heel erg af van jouw smaak. Misschien vind je het wel prachtig, maar de kans is ook aanwezig dat het je niet zoveel doet. Daarom staan hier nog wat andere voordelen onder elkaar die ietsje minder subjectief zijn:


  • Zo is granol vrij sterk en kan het goed tegen een stootje. Dit houdt in dat je dus gerust eens tegen je muren kunt botsen, zonder dat dit meteen je muren beschadigt. Dit kan dus perfect zijn voor grote huishoudens.

  • Daarnaast is granol een goede optie voor veel mensen, omdat je er veel verschillende patronen in kunt laten maken. Hierdoor kunnen veel mensen hun muren met granol laten aanbrengen, maar zal het er toch steeds weer net anders uitzien.

  • Ook iets wat niet onbelangrijk is, is dat je granol in verschillende kleuren kunt aanbrengen. Als je dus niet zo van een witte muur bent, hoeft dit geen probleem te zijn. Mocht je al wel een muur hebben waar granol op is aangebracht, dan kun je de kleur ook makkelijk aanpassen. Je kunt het namelijk gemakkelijk laten overschilderen met latexverf.

  • Ook is het enorm veelzijdig. Je kunt het namelijk zowel binnenshuis alsook buitenshuis aan laten brengen door een goede stucadoor.

Nadelen van granol

Natuurlijk is het niet zo dat er geen nadelen van granol te benoemen zijn. Hieronder staan er een aantal onder elkaar:


  • Een van de nadelen van granol is dat het niet makkelijk te repareren is. Hoewel het dus lastig beschadigd, zal het na een beschadiging vrij lastig zijn om dit goed te laten repareren.

  • Er zijn andere soorten sierpleisters die goedkoper zijn dan granol. Hoewel het nog steeds niet erg duur is, zijn spachtelputz en rustiekputz bijvoorbeeld vaak nog een stukje goedkoper.


Het hangt er dus maar een beetje vanaf wat jij wilt. Wegen de voordelen voor jou op tegen de nadelen, dan kan granol misschien wel eens een heel goede optie zijn.